Întreruperi de curent, facturi eronate şi electrocasnice arse. 650 de de clienţi ai Enel Muntenia au depus reclamaţii

Data publicării:
Enel

„Televizoarele au fost toate arse. Toate trei, dar le-am reparat”, spune o localnică din Săbăreni, Giurgiu.

Este o poveste pe care o poate spune aproape orice locuitor din Săbăreni. Aici, aparatele elecrocasnice se strică din cauza fluctuaţiilor de tensiune, iar lumina se întrerupe frecvent.

„Tot. Calculator, televizoarele toate. Am pierdut, dar ce să facem? Trebuia să aducem garanţia. Nu le mai aveam de ani de zile. Şi le-am plătit”, spune Cristina Utupan, localnică.

Şi vecinii au aceeaşi problemă. Oamenii s-au obişnuit deja cu orele lungi în care este pană de curent. Ei au observat că întreruperile sunt mai rare vara. Iarna, în schimb, cei care au centrale termice stau zile întregi în frig.

Locuitorii din Săbăreni spun că rămân fără energie electrică în fiecare iarnă. De cele mai multe ori se rup firele de tensiune din cauza viscolului, astfel că oamenii sunt nevoiţi să stea pe întuneric zile întregi.

Probleme sunt şi în Capitală. Doar anul trecut, 650 de clienţi ai Enel Muntenia au depus reclamaţii, iar anul acesta au fost înregistrate deja peste 300 de sesizări.

„Principalele aspecte pe care consumatorii le reclamă sunt: întreruperi de energie electrică, contoare defecte, calculul facturii eronat şi aparate electrocasnice arse datorită fluctuaţiilor de tensiune”, spune Marius Dunca, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului

Toate plângerile au fost trimise către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei pentru rezolvare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri