La serviciu, cu ouă roșii și cozonac. Medicii, polițiștii și șoferii de pe transportul în comun lucrează de Paște

Data publicării:
politisti ciocnesc oua cu scris

Masa de Paşte pentru poliţiştii din Capitală înseamnă câteva glume şi ciocnit de ouă înainte de a pleca în misiune.

„Încercăm să mai schimbăm şi atmosfera, să mai ciocnim un ou, să ne mai destindem, o felie de cozonac”, spune Ilie Stanciu, comisar-şef secţia 12 de poliţie din Capitală.

Relaxarea nu durează însă mult. Polițiștii trebuie să plece la lucru: „Avem o solicitare prin serviciul 112. Locuinţa unui cetăţean a fost spartă. Se pare că au fost sustrase bunuri din interior”.

Şi şoferii de tramvaie şi autobuze au muncit. Nu au plecat însă de acasă fără a lua cu ei câte ceva din bunătăţile tradiţionale de Paşti.

Pentru medicii de la ambulanţă şi pentru pompieri, sărbătorile la serviciu sunt aproape o tradiţie.

Am lucrat şi de Crăciun, şi de Revelion, în funcţie de cum pică tura de serviciu”, spune Mugurel Loja, plutonier major la ISU Banat.

Mă gândesc că mâine o să fiu liber şi am şi eu timp să petrec alături de familie”, se consolează medicul SMURD Marian Cotoşman.

Bugetarii şi mulţi angajaţi ai companiilor private au liber şi în a doua zi de Paşte. Se vor întoarce la serviciu doar pentru o săptămână, deoarece urmează minivacanţa de 1 Mai - alte 4 zile libere.

Până la finalul anului mai sunt cinci zile libere stabilite prin lege. Se va sta acasă şi pe 9 iunie, a doua zi de Rusalii, dar şi de Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august, de ziua naţională - 1 Decembrie şi în prima şi a doua zi de Crăciun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri