Lecţie cu nuiaua pentru copiii de clasa întâi

Data publicării:
NUIA 12

După patru luni de şcoală, cei treisprezece copii de clasa întâi au vorbit părinţilor şi bunicilor despre prima lor experienţă traumatizantă. Învăţătoarea i-a pedepsit pentru că nu au rezolvat un exerciţiu de matematică. „A plâns şi a început să spună că l-a bătut la palmă. Mi-a arătat pălmuţele. Mai, Ionutule, de ce plângi? M-a bătut la palmă”, a spus Didina Bălăbănescu.

După ce au ascultat povestea copilului, doi părinţi au dezvăluit arma agresiunii. „Nevasta mi-a zis: hai să mergem să vedem cu ce i-a bătut. Iar asta a fost pusă pe dulap de dumneaei”. Loviturile cu nuiaua din ziua de luni s-au reflectat în comportamentul copiilor toată săptămâna: „Un fel de stres am observat. După aia mi-am dat seama de ce copilul e stresat”.

O comisie de disciplină anchetează cele întâmplate. Învăţătoarea acuzată este de negăsit de către directorul sau comisia Inspectoratului Şcolar. Această are o experienţă de patruzeci de ani la catedră şi mai are doar un an până la pensie. Până când anchetă va lua sfârşit, copiii vor avea un învăţător suplinitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri