Anchetă la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva" din Timișoara, după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul unuia dintre criteriile de departajare impuse de unitatea de învăţământ pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Conducerea liceului cere ca părinții sau bunicii copilului să fi fost elevi acolo.

Embed:

CNCD a precizat că ar fi o formă de discriminare în selectarea copiilor după școala absolvită de părinți, bunici sau tutori legali.

Membrii Consiliului au demarat o anchetă în acest caz, chiar în timpul perioadei de înscriere în clasa pregătitoare, și au citat Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean și școala.

Reprezentanţii CNCD vor decide dacă îi vor chema la audieri sau le va cere să trimită un punct de vedere.

Dacă se dovedește că este vorba de discriminare atunci cei implicați riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 100.000 de lei și eliminarea criteriului.

Pentru că este una dintre școlile „vânate" de părinți, Liceul Pedagogic din Timișoara a cerut Inspectoratului Școlar Timiș să îi elimine circumscripția școlară, iar o comisie a stabilit noile criterii după care sunt selectați elevii din clasa 0.

Citiți și: 
Locul la școală se moștenește
Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!