Localitatea din România fără biserică. Preotul a improvizat un altar în Noaptea de Înviere

Data publicării:
sat

Au reuşit să meargă, totuşi, să ia lumină, pentru că preotul din sat a impovizat un altar într-o şcoală. Preotul Valentin Şerban de-abia a ieşit de pe băncile şcolii. De Paşte trebuia să oficieze prima sa slujbă, dar nu a avut unde pentru că în sat nu există biserică. Astfel că a improvizat, pe holul şcolii din sat, un mic altar.

„Slujba Învierii deocamdată nu o putem face, deoarece este un demers, sfintele vase, sfântul antimis, fără acestea nu se poate oficia Sfânta Liturghie”, a spus preotul Valentin Şerban.

„Sunt la început de drum, am nimerit în această localitate unde nu avem nici biserică, oamenii şi ei sunt foarte împrăştiaţi pentru că sunt mutaţi aici”, a mai spus preotul. Câmpu Mare este un sat nou, locuit doar de 8 ani, după ce aici au fost strămutaţi localnicii dintr-un sat al unei comune vecine în urma alunecărilor de teren.

Autorităţile le-au ridicat case, dar atât! Nu au apă, nu au canalizare şi cu atât mai puţin o biserică sau un cimitir. Este primul an când edilul comunei a făcut demersuri la Mitropolia Olteniei pentru a improviza o biserică în şcoală. Viaţa celor 150 de familii s-a schimbat acum 8 ani când satul lor a fost înghiţit de pământ. Atunci au fost mutaţi din Roşia de Amaradia, în comuna vecină, Albeni. De atunci spun că au fost uitaţi de toată lumea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri