Malul Jiului, transformat în groapă de gunoi

Data publicării:
podari

Cei care fac o plimbare pe malul Jiului au parte de un peisaj dezolant. Sunt gunoaie peste tot, resturi menajere, peturi, moloz.

Aruncate la întâmplare tot felul de bidoane, de saci de nailon, polietilenă şi e mizerie mare,” se plânge un localnic.

”O ladă de gunoi. Am văzut, eu nu merg şi eu la plaja, să fac o baie în Jiu, şi ce e acolo e dezastru,” adaugă altul.

Cei care ar trebui sa aiba grijă ca malul Jiului să fie curat spun că se fac periodic controale, dar până acum nu prins pe nimeni care să arunce gunoiul.

Ce e peste dig, e al nostru, dar eu azi-dimineaţă am fost şi nu erau gunoaie, prea multe. Bine, noi, la nivelul comunei, faptul că suntem aproape de oraş mai vin şi aruncă pe margine,” spune Petre Prodileanu, viceprimar Podari.

Aceste depozite sunt constituite, de obicei, ilegal, de către persoane a căror identificare este foarte dificilă. Şi primarii au atribuţii clare pentru menţinerea stării ecologice a malurilor, a cursurilor de apă, de pe raza comunei. Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a luat măsuri în acest an chiar în zona despre care vorbim şi a realizarea igienizarea chiar de două ori,” explică Camelia Bărbuţu-purtător de cuvânt ABA Jiu.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au primit cu surprindere sesizarea făcută de reporterii Digi24. Vor face ordine în cel mult o săptămână, promit ei.

„O destinaţie cu groapă de gunoi, mă suprinde că până acum nu s-a ştiut de acest aspect, uitaţi şi materiale de construcţie. Voi atenţiona pe cei de la ABA JIU şi primăria Podari, împreună să găsească soluţii ca într-un termen rezobanil să facă curat,” spune Gheorghe Călinoiu, director Garda de Mediu Dolj.

Dacă nu va fi remediată situaţia, primăria Podari şi Administraţia Bazinală JIu riscă amenzi de până la 40.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri