Marinarul român ucis pe petrolierul din Libia avea 24 de ani și trebuia să se întoarcă acasă peste câteva zile

Data publicării:
araevo-1

Cei doi români aflați la bordul acestei nave erau tată și fiu, sunt din Galați. Băiatul, care a decedat, avea 24 de ani, trebuia să împlinească vârsta de 24 de ani pe 7 februarie. E foarte grav ce s-a întâmplat. Băiatul s-a îmbarcat în luna martie și urma să-și termine contractul și să vină acasă în luna ianuarie”, a declarat Adrian Mihălcioiu, la Digi24.

Liderul sindicatului navigatorilor a adăugat că această zonă este una cu risc ridicat.

Este o zonă recunoscută de autoritățile și forumurile internaționale ca zonă de război. Această navă a avut foarte multe călătorii în această zonă de război, probabil că în momentul în care ei s-au ambarcat la bord navigatorii trebuiau să fie informați de companie de faptul că sunt într-o zonă cu risc ridicat. Asigurătorii impun asigurări duble pentru asigurarea navei, a mărfii și a echipajului, dar și navigatorii ar trebui să ia în aceste zone salarii duble și compensații duble în caz de accident sau de deces”, a punctat el.

În momentul ăsta nu mai este niciun navigator român pe nicio navă care se află acolo în zonă. Au fost și probabil că vor mai fi, pentru că suntem o națiune care livrăm forță de muncă pe piața internațională, pestre 30.000 de navigatori. Vedeți că orice se întâmplă pe mare trebuie să fie și un român în echipaj”, a completat Adrian Mihălcioiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri