Ministrul Muncii: „Frustrarea cauzată de faptul că cei cu salarii mai mici se ridică este considerată insuportabilă în societatea românească”

Data publicării:
dragos pislaru

Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii: Noi am plecat de la încercarea de decomprimare a bazei piramidei, iar prin decomprimarea bazei piramidei cream alte disfuncționalități în sistem. Dacă vreți cifre, rezolvam vreo 400.000 de oameni din sistem, dar aveam o suprapunere de circa 158.000 de persoane, în sensul că cei cu funcții mai mici în piramida salarială îi prindeau din urmă pe cei cu funcții mai mari. Și lucrul acesta a fost considerat inacceptabil de către partenerii sociali și ne-a dat un indiciu referitor la nivelul de solidaritate pe care ni-l putem asuma în această societate în momentul de față.

Cu alte cuvinte, ca să fiu și mai explicit, în momentul în care salariile cuiva care este ierarhic, să spunem, inferior, cresc, salariul tău rămâne nemodificat, frustrarea cauzată de faptul că cei cu salarii mai mici se ridică este considerată insuportabilă în societatea românească în acest moment.

Acest element este important de înțeles pentru că discutăm de lucruri relative în sistemul nostru.

Atunci ne-am concentrat pe disfuncționalitățile de încadrare pentru toate familiile ocupaționale, ne-am concentrat pe corectarea pe orizontală și verticală în sănătate, pe reașezarea structurii în familia ocupațională de sănătate, pe niște principii corecte de încadrare care determină și o serie de motivații, echitatea salarială în administrația publică centrală unde diferențele dintre ministere eru incredibil de mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri