Muncitori intoxicaţi cu o substanţă necunoscută

Data publicării:
ambulanta

Comunicat de presă ITM Sibiu:

În data de 11.02.2016, ora 830, la SC Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, s-a înregistrat un eveniment în cadrul activităţii de injecţie mase plastice, unde s-a produs o scurgere de material plastic, care, datorită supraîncălzirii a generat noxe ce au ajuns în mediul de muncă. Aceste noxe au afectat un număr de 11 angajaţi, care au fost transportaţi la unitatea de urgenţă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu pentru investigaţii şi analize, iar un număr de alţi 11 angajaţi au fost evaluaţi medical în cadrul întreprinderii, constatându-se că nu au nevoie de alte servicii medicale.

Primele măsuri luate de angajator la faţa locului au constat în oprirea din funcţiune a instalaţiei, evacuarea în regim de urgenţă a persoanelor din zona afectată şi luarea măsurilor de eliminare a noxelor din spaţiile de lucru şi din instalaţia de exhaustare.

Cu această ocazie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu au stabilit măsura de sistare a activităţii de la locurile de muncă afectate, demarând investigaţiile necesare în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor care au generat producerea acestui eveniment.”


Starea muncitorilor nu este gravă, sunt conştienţi, însă au dureri de cap şi intoxicaţii ale căilor respiatorii. Este vorba de 11 femei care au avut nevoie de intervenţia medicilor . 9 femei sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi 2 dintre ele sunt la Spitalul Militar.

Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă în acest caz pentru că este considerat accident colectiv de muncă.

Defecţiunea a apărut la un utilaj dintr-o hală de producţie. Utilajul lucrează cu mase plastice. Acesta s-ar fi supraîncălzit.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri