Nicolae Bănicioiu ar fi știut de Hexi Pharma. "Nu pot să confirm", spune fostul ministru

Data publicării:
banicioiu FB

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu ar fi primit de la Serviciul Român de Informaţii o informare în care apărea numele companiei Hexi Farma, în relaţie cu neregulile descoperite la Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca. Potrivit legii, conţinutul informărilor este strict secret. Nimeni nu poate să precize ce fel de date conţinea nota semnată de ofiţerii de informaţii. Ministerul Sănătăţii, în componenţa sa actuală, adaugă şi mai multă confuzie.

Nu pot confirma dacă fostul ministru, Băniciou, a primit informări de la SRI sau nu. Nu aş putea să confirm nici dacă actualul ministru a primit vreo informare şi ce conţine aceasta, pentru că informările care ajung la un ministru, indiferent de minister, sunt la cel mai înalt nivel de clasificare şi numai ministrul are acces la ele”, spune Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Fostul ministru al Sănătăţii a refuzat să confirme că ar fi primit vreo informare. „Eu nu pot nici să confirm, nici să infirm şi nici nu pot să dau detalii despre informări, pentru că înţeleg că nu îmi permite legea. Nu am cum. Eu când am primit orice informaţie, informare sau am aflat ceva de genul acesta am trimis imediat Corpul de Control sau alte instrumente de control. Am fost printre cei care au reacţionat. Nici nu pot să imi aduc aminte, primeam foarte multe informări legate de foarte multe subiecte, a declarat Nicolae Bănicioiu pentru ziare.com.

După primirea informării de la SRI, Nicoale Bănicioiu ar fi trimis Corpul de Control la Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca. Ministerul Sănătăţii confirmă verficările făcute acolo, dar spune că acea acţiune era oricum prevăzută în planul anual de control.

Ce pot sa spun apropo de acţiuniule de control este că în anul 2015 a existat un astfel de control al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, în luna februarie, care s-a desfăsurat la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă din Cluj. A avut mai multe acţiuni tematice, printre care şi verificarea condiţiilor igienico-sanitare, dar nu a fost trecută în acţiunea tematică nicio verificare a produselor Hexi Pharma în mod expres. Conluziile stau la baza trimiterii acestui raport al Corpului de Control, printre aletele, la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Cluj”, explică Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Nu am cunoştinţe despre nicio informare a SRI-ului vizavi de Hexi Pharma. Despre această tematică nu am discutat niciodată cu domnul ministru Bănicioiu. Cred că sunt spitalul cel mai controlat din România”, spune manager Spitalului Judeţean din Cluj-Napoca, Petru Şuşcă.

Comisia parlamentară de control a SRI a anunţat că, în total, au fost trimise procurorilor 22 de informări care aveau ca obiect infecţiile nosocomiale, iar o parte dintre note conţineau şi referiri la compania Hexi Pharma.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri