O firmă din Arad recrutează angajați în Teleorman

Data publicării:
firma arad

Ionela şi Nicolae, din Zimnicea, nu au mai avut un loc de muncă de patru ani. Postul oferit de firma din Arad a venit pentru ei ca o mană cerească. Amândoi au semnat contracte pe șase luni care se pot prelungi. „Este un lucru bun, pentru că la noi nu avem unde să muncim. E departe, dar nu avem încotro”, spune Nicolae Guşatu.

La interviurile organizate în Alexandria şi Zimnicea au venit peste 800 de oameni. Angajatorii au selectat peste 100.

Nelu Ionel Oprea, director la Agenţia Forţelor de Muncă Teleorman spune că a purtat deja tratative cu firma „să repetem această acțiune după o lună de la angajarea celor 111 selectați, care se vor convinge la fața locului de condițiile oferite de angajator. Este o oportunitate pentru că ducem lipsă de locuri de muncă.”

Firma le-a oferit, pe lângă salariul de peste o mie de lei, cazare la pensiune, două mese pe zi, transport la locul de muncă, dar şi transport gratuit acasă la Zimnicea o dată pe lună.

Județul Teleorman are aproape 20.000 de şomeri înregistraţi fiind printre primele din țară în topul cu rata şomajului. Cu toate acestea, săptămâna aceasta sunt disponibile doar 362 de locuri de muncă, în condiţiile în care 250 sunt la fabrica din Arad.

La Ineu, în schimb, munca la firma cu pricina se vede altfel. Fabrica de la Ineu are în prezent peste 4.000 de angajaţi însă de ceva vreme încoace există probleme serioase cu personalul recrutat din zona fabricii. Şi asta pentru că majoritatea localnicilor preferă să meargă să muncească în străinătate în loc să rămână acasă.

În ultimii ani, firmele care s-au deschis în vestul ţării au căutat forţă de muncă în toate oraşele din zonă şi chiar la vecinii sârbi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri