O fostă fabrică de bumbac din Capitală, loc de creație pentru bucureșteni 

Data publicării:
fabrica

Alexandru are 25 de ani şi este pasionat de aeromodelism. Deşi visează din copilărie să îşi construiască un avion cu radiocomandă, până acum nu a putut să îşi realizeze visul. „Acasă în balconul apartamentului nu puteam să dezvolt avionul care necesită un spaţiu destul de măricel, iar pe lângă asta necesitatea unor aparaturi de o performanţă ridicată... Nu puteam să investesc o sumă de bani, pe care ulterior nici nu le mai foloseam”, a spus Alexandru Radu.

Principiul este acelaşi ca pentru o sală de gimnastică. În baza unui abonament de 40 de euro pe săptămână sau 110 euro lunar, clientul are acces atât la o masă de lucru, cât şi la uneltele necesare. „Facem pregătire pentru cei care vin, avem cursuri şi o serie de consultanţi multidisciplinari: ingineri, arhitecţi, designeri, care îi pot sprijini pe cei care vin şi nu ştiu cum să îşi transpună visele în realitate”, a spus Tamina Lolev, arhitect.

Orice fel de idee de bricolaj poate fi dezvoltată aici: de la obiecte decorative, la mobilă, producţie publicitară, prototipuri sau chiar haine. „Fiind arhitect şi foarte pasionat de design, îmi trebuia, mie şi prietenilor mei, un loc unde să avem acces la scule şi să putem lucra împreună”, a spus Florin Cobuz arhitect, coordonator proiect. Spaţiul are în dotare de la şurubelniţe şi pistoale de lipit, până la scule pentru prelucrarea lemnului şi a metalului. Hala de creaţie are 650 de metri pătraţi şi poate fi folosită simultan de aproape 100 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri