ONG-uri: Stâlpii de pe Calea Victoriei, pericol pentru pietoni. Zona ar fi fost modernizată ilegal

Data publicării:
stalpi

Activiştii urbani au sesizat Inspectoratul Regional în Construcţii asupra lipsei avizelor pentru instalarea bolarzilor pe trotuarele de pe Calea Victoriei. Inspectorii au verificat şi le-au dat dreptate ONG-urilor, susţinând că Primăria Capitalei ar fi făcut toate lucrările de mobilier urban de pe Calea Victoriei fără autorizaţie.

Activiştii spun că stâlpii sunt un pericol pentru pietoni.

Irina Zamfirescu, reprezentant ActiveWatch: „Aceşti stâlpişori contravin întregii legislaţii de accesibilizare. Legislaţia e destinată persoanelor cu dizabilităţi, persoane cu deficienţe de vedere, însă de fapt vorbim de toţi oamenii care accesează spaţiul public pe jos în Bucureşti”.

La rândul lor, reprezentanţii Administraţiei Străzilor dau asigurări că totul este în regulă: au fost respectate toate condiţiile din Autorizaţia de Construire, au primit avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie şi al Brigăzii Poliţiei Rutiere.

Dar, potrivit activiştilor, ar fi probleme, mai ales pentru persoanele în cărucior: înălţimea minimă ar trebui să fie de 75 de centimetri, acum este undeva între 45 şi 50 de centimetri. Nu ar trebui să fie din ciment şi nu ar trebui să aibă muchiile ascuţite pentru atenuarea unui eventual accident.

Nu doar pietonii ar fi în pericol, spun ONG-urile, ci şi bicicliştii. În mod normal stâlpii ar trebui să fie acolo pentru protecţia lor şi nu ca un potenţial pericol.

Irina Zamfirescu, reprezentant ActiveWatch: „Un astfel de stâlpişor în cazul unui impact la un biciclist care circulă cu 20 de km/oră se poate dovedi din nou unul fatal, dacă se întâmplă în zona capului sau a coloanei”.

Stâlpii ornamentali au fost montaţi pe o distanţă de mai bine de doi kilometri, iar fiecare dintre ei a costat aproximativ 350 de lei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri