Palatul Patriarhiei a fost sfințit după reabilitare

Data publicării:
patriarh 1

 

„Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit luni, 06 iunie 2016, Palatul Patriarhiei din Capitală. Evenimentul a avut loc în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, în prezența membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române”, adaugă sursa citată.

În clădirea reabilitată a Palatului Patriarhiei va funcționa un muzeu și se va amenaja un punct de informare turistică.

Clădirea denumită astăzi Palatul Patriarhiei a fost construită de statul român la începutul secolului XX, pe locul fostei săli a Adunării Deputaților de pe Dealul Mitropoliei, reamintește Agerpres. Aceasta, împreună cu terenul aferent, a aparținut Mitropoliei Țării Românești, care își avea sediul în clădirile ce înconjurau actuala catedrală de pe Dealul Mitropoliei.

Palatul Patriarhiei este construit după planurile arhitectului Dimitrie Maimarolu, fiind prima lucrare de beton armat din țară. Clădirea a suferit în timp diverse modificări, cea mai importantă fiind refacerea cupolei, care s-a prăbușit la cutremurul din 10 noiembrie 1940.

După decembrie 1989, palatul i-a fost dat în folosință Patriarhiei, la cerere, prin HG nr. 941 din 8 octombrie 1996, iar în data de 6 decembrie 2010, prin HG nr. 1229, clădirea a trecut în proprietatea Patriarhiei Române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri