Parcul Drumul Taberei, redeschis oficial

Data publicării:
parc dr taberei

Sute de oameni au venit să vadă cum arată parcul în care nu au avut voie să intre timp de doi ani.

„Sunt foarte tristă că nu sunt locuri de joacă. Am văzut unul în zona cealaltă a parcului şi unul pe centru, dar prea puţin. Pot să spun că am venit într-un parc metalic. Altceva nu am ce să văd aici”, spune o femeie.

„Nu trebuia să facă serele, nu trebuia să facă pasarelele astea. Plus că băncile astea sunt foarte înalte. Aşa ceva e bătaie de joc”, acuză o alta.

Modernizarea nu a inclus şi montarea unor rampe la intrarea în parc pentru persoanele cu handicap şi părinţii cu copii mici. Iar unii s-au plâns că în timpul lucrărilor de modernizare au fost tăiaţi zeci de arbori.

„Soţul a fost colonel şi a plantat cu armata pomi aici. El a murit. Dar să vadă acum... Cât a muncit cu militarii ca să planteze. De ce i-au tăiat?”, întreabă indignată văduva.

Nu toată lumea a fost însă nemulţumită de pasarelă, aleile de piatră, scena de spectacole şi lacul refăcut.

„Îmi place că l-au făcut ca în Occident. Adică s-au gândit la anumite aspecte, locuri de joacă şi chestii din-astea”, spune un bărbat.

„Pentru copii e super de frumos. (Reporter: Cum arăta înainte şi cum arată acum?) Eee, e diferenţă mare acum faţă de ce era. Atunci era o nimica toată”, consideră o femeie.

„Arată foarte bine. Important e cum se va păstra în timp”, spune o altă femeie.

Reamenajarea parcului Drumul Taberei a început în primăvara anului 2013 şi ar fi trebuit să fie gata în vara anului trecut. Lucrările au fost întârziate însă aproape un an, iar asta a dus la mai multe proteste ale locuitorilor din zonă.

Modernizarea parcului a costat 75 de milioane de lei, bani europeni. Primăria Sectorului 6 a contribuit cu puţin peste un milion de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri