Pelerinaj de Florii. Mii de credincioși din toată țara au participat la procesiune

Data publicării:
preoti pelerinaj

Mii de credincioşi s-au adunat la Mănăstirea Negru Vodă din Capitală, locul din care a pornit întreaga procesiune. Oamenii au primit de la preoţi ramuri de salcie şi de finic, pe care le-au ţinut în mâini pe întregul traseu, în amintirea intrării triumfale a lui Iisus Hristos în Ierusalim.

În ciuda vremii capricioase, credincioşii nu au renunţat la pelerinaj.

100 de preoţi au participat la procesiunea de Florii din Iaşi. Alături de ei, 1.000 de ieşeni, deopotrivă tineri şi bătrâni, au străbătut un traseu de jumătate de oră, de la o biserică, până la mitropolie.

Mai bine de 200 de credincioşi au plecat în pelerinaj pe străzile din Centrul Vechi al Braşovului, cu ramuri de salcie sfinţite şi candele aprinse în mâini.

Credincioşii au recreat scena intrării lui Iisus în Ierusalim şi în Galaţi. Peste o mie de oameni şi zeci de preoţi au participat la pelerinaj. Au pornit de pe trei străzi diferite, care simbolizează trei zări şi s-au întâlnit în faţa Catedralei din oraş.

La Timişoara, sute de persoane au mers, într-un marş tăcut, până la Catedrala Mitropolitană. Mulţi dintre credincioşi şi-au adus copiii.

Floriile marchează intrarea în Săptamâna Patimilor, ultima dinaintea Paştelui, cea mai importantă sărbătoare pentru creştini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri