Polițiștii, pe urmele spărgătorilor de semințe. Amenzile ajung până la 2.500 de lei

Data publicării:
seminte

Am mâncat nişte seminţe, dar alcool n-am consumat”, recunoaște un tânăr din Galați, aflat pe o bancă împreună cu un prieten.

Surprinşi în flagrant de poliţiştii locali în timp ce aruncau pe jos cojile de seminţe, cei doi au avut de ales: să plăteacă o amendă de 700 de lei sau să facă asfaltul lună. Intimidaţi de prezenţa mascaţilor, băieţii au ales a doua variantă cu entuziasm! Au stâns, până la urmă, şi sticlele şi PET-urile de bere pe care le-au văzut în jur.

În peste 400 de cazuri similare, contravenienţii au refuzat să pună mâna pe mătură şi au preferat să plătească amenda. Suma adusă la bugetul local depăşeşte 16.000 de lei.

La Oradea, amenzile pentru cei care aruncă pe jos cojile sunt extrem de piperate: 2.500 de lei.

Polițiștii locali au identificat 37 de persoane în timp ce aruncau pe domeniul public, coji de semințe. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 3.850 de lei”, a declarat Monica Ambro, purtătorul de cuvânt al poliție locale Oradea.

„E un obicei foarte prost, atâta timp cât sunt coșuri de gunoi, atâta timp cât trebuie să ne respectăm”, spune un localnic.

Şi mai supăraţi sunt cei care trebuie să strângă cojile de seminţe.

Intră prin toate gropile, lăcașurile de la băncuțe, este foarte greu de adunat acel firicel de coajă”, spune Ionel Ban, directorul de producție al firmei de salubritate din Oradea.

Şi autorităţile din alte oraşe au introdus sancţiuni pentru aruncarea cojilor de seminţe pe jos. În Bacău, de exemplu, de la începutul anului s-au dat 73 de amenzi, în total 8.600 lei. La Sibiu, poliţia locală stă cu ochii pe cei care mănâncă seminţe pe stradă şi taie chitanţe pentru toţi cei care fac mizerie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri