VIDEO. Pompieri cu scara mai mică decât blocul. În cazul unui incendiu, locatarii de la ultimele etaje sunt în pericol

Data publicării:
scara pompieri

Curajul pompierilor este limitat de dotările lor. Un centru comercial din Braşov s-a făcut scrum acum un an pentru că maşina militarilor nu i-a ajutat deloc. Au fost nevoiţi să ceară ajutor la Bucureşti şi au trecut aproape patru ore până când două autospeciale au ajuns. Astfel de situaţii periculoase se poate repeta oricând, mai ales în cazul blocurilor turn.

„Clădirile înalte din Braşov ating o înălţime de 40 de de metri, iar autospecialele pe care le avem în dotare ajung undeva la o înălţime de 30 de metri”, afirmă Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

Emoţii au mereu şi pompierii din Galaţi. Pentru un oraş cu aproape 300 de mii de locuitori, au o singură maşină cu scară, şi aceea prea scurtă, care ajunge doar până la etajul patru al unui bloc. În condiţiile în care aproape 20 la sută dintre clădiri au peste cinci nivele.

Locuitorii din Oradea dorm liniştiţi doar pentru că pompierii de pe malul Crişului au primit ajutor din partea colegilor din străinătate. O maşină nouă, dotată cu o scară care poate ajunge până la etajul 7 şi poate salva patru persoane la o singură cursă.

Maşina de la Oradea a fost un cadou din partea pompierilor din Insula Man, o insulă dependentă de Coroana Britanică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri