Ponturi pentru facturi mai mici la gaze şi electricitate

Data publicării:
incalyirefacturi

Când plecaţi de acasă sau când dormiţi ar trebui să reglaţi termostatul centralei de apartament astfel încât temperatura să fie cu trei grade mai mică decât în mod normal.

Este foarte important să ştiţi că, în locuinţa dumneavoastră, fiecare grad în plus peste temperatura de 19 grade Celsius poate însemna o creştere a consumului de gaze naturale cu 8 la sută.

Un alt sfat este să stabiliţi o temperatură mai scăzută a apei calde, astfel încât să nu fie nevoie de combinarea cu apă rece. În plus, este important şi să vă asiguraţi că centrala termică funcţionează la parametri normali. O instalaţie veche consumă şi cu 20 la sută mai mult decât una de ultimă generaţie.

Specialiștii au sfaturi și pentru cei care sunt branșați la sistemul centralizat de încălzire. Aceștia ar trebui să înceapă pregătirile de iarnă cu izolarea tocurilor ferestrelor și a ușilor.

Pe aici se pierde până la o treime din căldura din casă, mai ales în cazul tâmplăriei de lemn. În plus, caloriferele nu ar trebui să fie acoperite cu perdele sau alte obiecte, pentru că încălzirea camerei se va face mai greu.

Sunt și lucruri aparent banale, dar care vă pot ajuta să economisiți bani.

Ridicați jaluzelele și dați la o parte draperiile în zilele însorite, pentru a primi căldură direct de la soare. Trebuie însă să le trageți din nou înainte de apus pentru a păstra căldura în cameră.

Cei care nu au locuinţele reabilitate termic cheltuiesc cei mai mulţi bani cu încălzirea, aşa încât izolarea imobilului ar trebui trecută pe lista de priorităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri