Primar dat în judecată din cauza taxei pe gunoi

Data publicării:
gunoi

Chiar în primele zile ale noului an, Mimi Cosma din comuna timişeană Dudeştii Vechi a descoperit că din contul ei şi al soţului au dispărut aproape 900 de lei. S-a interesat şi a aflat că banii au fost retraşi ca urmare a unei popriri puse la solicitarea Primăriei, pentru restanţe la taxa de gunoi şi alte impozite.

Mimi Cosma, reclamantă: „Pe ce justificare? Chitanţă nu mi se dă. Mi-au dat o hârtie scrisă la pix. Asta nu mi se pare ok”.

Familia Cosma susţine că nu a semnat un contract pentru ridicarea gunoiului, aşa că a dat în judecată atât primăria, cât şi pe edil: „Vreau o justificare cum că s-a umblat la banii mei fără justificare. Nu mi se pare ok, chitanţe nu mi se dau”.

În plângere, oamenii susţin că popririle s-au făcut ilegal prin emiterea unei note de plată.

Roxana Meszoros, avocatul familiei Cosma: „În mod normal primăria nu poate să includă în adresele de înfiinţare a popririi şi în nota de plată alte taxe decât cele înscrise în titlul executoriu. Ori în titlurile executorii pe care ei le-au emis nu au inclus şi această taxă de gunoi menajer”.

În replică, primarul susţine că n-a făcut decât să respecte şi să aplice legea.

Gheorghe Nacov, primarul comunei Dudeştii Vechi: „N-am pus la nimeni pentru recuperarea taxei de gunoi. Dar acolo unde au fost restanţe la celelalte impozite şi taxe locale sau la amenzi noi suntem obligaţi să procedăm la executare silită. Taxa s-a încasat permanent”.

Primarul este contrazis de locuitorii comunei, dar şi de inspectorii Curţii de Conturi, care au descoperit că taxa n-a fost încasată timp de trei ani şi acum trebuie recuperaţi 900.000 de lei.

Povestea a ajuns şi pe masa prefectului de Timiş, care va trimite corpul de control să verifice reclamaţiile.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri