Primul Paște liniștit după șapte ani. Victimă a unui soț abuziv: „Trebuia să nu fac zgomot, eram încuiată în casă”

Data publicării:
femei batute

Paştele acesta mi-e foarte uşor, totul decurge atât de lin şi de simplu, mă simt liniştită”, spune Petronela Chiriac, victimă a unui soț abuziv.

Un sentiment complet necunoscut pentru Iolanda până acum şase luni. Şapte ani a fost călcată în picioare şi umilită de soţul ei. Nu exista o zi fără scandal în casă şi bătăi crunte. Aceasta este prima masă de Paşte din ultimii şapte ani pe care o pregăteşte în linişte, departe de soţul agresiv.

„Era foarte violent. Eu trebuia să nu fac prea mult zgomot, eram încuiată în casă, nu aveam voie să ies afară”, povestește femeia.

Chiar dacă nu mai este terorizată de soţ, tânăra îşi aminteste sarbătorile cu el. Erau cumplite.

„Când veneau prietenii sau rudele în vizită ieşea scandal între mine şi soţul meu, chiar mă şi bătea”, spune ea.

La centru s-a împrietenit cu Aida. Îşi împărtăşesc experienţele traumatizante şi se susţin reciproc. Aida a plecat şi ea de o lună de lângă soţul care o bătea. Bucuria cea mai mare este că acum are ce să le dea celor patru copii să mănânce.

„În primul rând au copiii mei ouă roşii, să fac ouă roşii, au miel, n-au văzut miel făcut de niciun Paşte până acum”, spune Aida Duicu.

Şi copiii prind gustul unui cămin fericit. Au televizor, ceea ce era un lux înainte. Au jucării la care doar visau.

„Pe lângă serviciile acordate în fiecare zi am încercat şi cu ocazia sărbătorilor pascale să le facem să uite de problemele avute”, spune Luminiţa Munteanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi.

Femeile locuiesc în centrul de protecţie timp de 12 luni, timp în care vor fi consiliate psihologic şi vor fi ajutate să-şi găsească un loc de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri