Proprietarul dronei care a filmat elicopterul prăbușit în lacul Siutghiol: „Am ridicat drona să văd cine e pe mal”

Data publicării:
Elicopter prabusit Lacul Siutghiol resuscitare-Mediafax Foto-Alexandru Raita-1

Bogdan Dumitru, proprietarul dronei, a declarat, vineri, că a aflat de pe Facebook că un elicopter s-a prăbuşit în lacul Siutghiol şi a plecat înspre staţiunea Mamaia, luând drona cu el, notează Mediafax.

El a precizat că imediat ce a ajuns la locul accidentului a înălțat drona, îndreptând-o înspre o zonă a lacului unde observase o pată de ulei.

„Am ridicat drona să văd cine e pe mal și am trimis-o pe un punct din lac unde părea să fie ulei, dar era kerosen. Am ridicat drona la 64 de metri altitudine și era o chestie care se agita acolo prinsă de ceva. Când am încercat să o duc mai jos am pierdut controlul dronei. Filmarea a durat trei-patru minute, așa îmi aduc aminte”, a spus Bogdan Dumitru. El a spus că nu își explică de ce a pierdut controlul dronei.

Elicopter prăbușit în lacul Siutghiol. Drona – martor a fost găsită

Când o dronă își pierde controlul trebuie să se ducă în punctul de unde a plecat. Dacă i se termină bateria, atunci când ajunge la 20 la sută aterizează. Ea se afla atunci la 174 de metri de țărm și avea o viteză de cinci-şase metri pe secundă”, a povestit Bogdan Dumitru. Bărbatul a mai spus că a căutat drona începând de luni seară, însă fără succes, iar vineri dimineață a primit un telefon de la o persoană care i-a spus că drona a fost găsită şi predată Poliţiei Mamaia de către un angajat al unui hotel.

O dronă, „martor-cheie” în prăbușirea elicopterului SMURD

Ulterior, acesta a mers la Poliţie, unde i s-a spus că drona ar fi la Parchetul Militar. Astfel, el a mers şi la Parchetul Militar, însă procurorul l-a anunțat că nu a primit deocamdată drona și îl va contacta atunci când o va avea.

Oficiali ai Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au declarat  că până în prezent procurorii care se ocupă de acest dosar nu au primit informaţia că drona a fost recuperată, aparatul nefiind în posesia anchetatorilor. Sursele citate au menţionat că dacă o persoană sau o autoritate recuperează aparatul, trebuie să-l predea anchetatorilor în baza unui proces-verbal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri