Sindicatele anunţă proteste la Palatul Cotroceni

Data publicării:
protest sindicate educatie captura

Calendarul protestelor a fost anunţat de preşedintele BNS, Dumitru Costin. Conform acestuia, mâine, Palatul Cotroceni va fi pichetat de sindicalişti din industria de apărare. Protestul va avea loc între ore 11.00 şi 14.00 şi la el vor participa şi membri ai unei alte mari federaţii sindicale, Cartel Alfa.

Luni, 30 mai, protestul îşi propune să atragă atenţia asupra legislaţiei muncii din România.

Marţi, 31 mai, la pichet vor participa sindicalişti din agricultură. Vor urma, joi, 2 iunie, cei din industria auto şi din transporturi şi, vineri, 3 iunie, cei din domeniul energetic.

BNS îi cere preşedinmtelui Klaus Iohannis, într.o scrisoare deschisă, să medieze un dialog între sindicate şi Guvern. Federaţia sindicală spune că este îngrijorată de „absenței unei viziuni în ceea ce a privit resursele umane ce populează autoritățile publice, politizarea excesivă și suprapopularea cu activiști de partid rudimentari, cu o slabă pregătire profesională, veșnic preocupați de înavuțire, pe orice căi, atât ca obiectiv personal, dar și pentru a-și recompensa stăpânii care i-au numit în funcții”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri