RUSALII 2015. Cum s-au pregătit românii pentru weekendul prelungit și câte zile libere mai au până la sfârșitul anului

Data publicării:
litoral mare vara costinesti plaja 5399659-Mediafax Foto-Marius Smadu-1

50.000 de turişti sunt aşteptaţi în aceste zile pe litoralul Mării Negre. Vineri vor veni primii oaspeţi, iar hotelierii speră să facă o impresie bună în faţa lor, mai ales că preţurile sunt moderate, ca de început de sezon. 

Prețul depinde de staţiunea pe care o aleg ca destinaţie. În Mamaia, considerată polul distracţiei, preţurile pornesc de la 50 de lei de persoană pentru o noapte la un hotel de două stele și 60 de lei de persoană pe noapte la un hotel de trei stele.

Preţurile cresc considerabil când vorbim despre hotelurile de 4 stele, unde o persoană va plăti cel puţin 150 de lei. Micul dejun şi accesul la piscină sunt asigurate. La hotelurile de 5 stele, pregătiţi 325 de lei pentru o noapte pentru care veţi avea acces la piscină, sală de fitness şi loc de joacă pentru copii.

În Eforie Nord, hotelurile de 3 stele au un preţ mediu de 70 de lei pe noapte, iar cele de 4 stele - de 265 lei pe noapte.

Şi hotelierii din Bulgaria au prins de veste despre weekendul prelungit al românilor şi au scos la vânzare oferte dedicate, care încep de la 26 de euro de persoană pentru un sejur de trei nopţi în cameră dublă cu all inclusive. Totuşi, majoritatea ofertelor variază între 100 şi 200 de euro.

Rusaliile în staţiunile montane 

Şi la munte sunt oferte pentru toate buzunarele. Astfel, în Predeal, cel mai ieftin pachet pentru două nopţi de cazare la un hotel de trei stele costă 200 de lei. Pe lângă acces la jacuzzi şi saună, aveţi inclusă în acest preţ şi o cină festivă.

Pentru cei cu dare de mână, tot la un hotel de trei stele, puteţi da 550 de lei pentru aceleaşi două nopţi de cazare. Pachetul include mic dejun, o sticlă de vin în cameră, acces la piscină şi saună, cină festivă, foc de tabără, muzică live, dansuri şi o tombolă.

În Poiana Braşov, la un hotel de patru stele, o persoană va trebui să plătească între 153 şi 265 de lei pentru o noapte de cazare. În acest preţ sunt incluse şi fructe proaspete în cameră, acces liber la piscină, saună, fitness, jacuzzi şi grădina de vară cu şezlonguri, dar şi cadouri pentru copii, de 1 Iunie.

Câte zile libere mai au românii până la sfârșitul anului

În afară de Rusalii, până la sfârşitul anului românii vor mai avea încă trei zile de sărbătoare legală care vor pica în timpul săptămânii: Sfântul Andrei (luni, 30 noiembrie), Ziua Naţională a României (marţi, 1 decembrie) şi prima zi de Crăciun (vineri, 25 decembrie).

În total, 2015 aduce salariaţilor doar opt libere legale în timpul săptămânii. La fel s-a întâmplat şi în 2012 şi 2013, în timp ce anul trecut au fost nouă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri