Toţi ochii au fost aţintiţi astăzi asupra raportului MCV care a criticat parlamentarii pentru piedicile pe care le pun anchetelor, atunci când refuză să le ridice imunitatea colegilor suspecţi. Documentul notează şi amplele proteste de stradă din toamnă, care ar demonstra interesul populaţiei pentru lupta împotriva corupţiei. Însă populaţia ar trebui să lupte şi pentru propriile drepturi, arată un alt document care nu a avut parte de prea multă atenţie.

Embed:

 

Cel mai recent raport al Comitetului European pentru drepturile sociale arată că tinerii şi femeile gravide nu au parte de un tratament foarte corect la locul de muncă.

Mai exact, tinerii sunt discriminaţi la capitolul salarial şi, aici, desigur, patronii vor spune că experienţa este cea care contează.

În acelaşi timp, în România, timpul dedicat programelor de formare profesională nu este inclus obligatoriu în programul de lucru, aşa că nu este remunerat.

În acelaşi timp Comitetul arată că dreptul la concediul anual plătit nu este garantat în practică.

În ceea ce priveşte femeile gravide, acestea nu au garanţia că vor primi o despăgubire corespunzătoare în cazul în care sunt concediate în perioada prenatală sau în concediul de maternitate.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!