Reguli noi la Sfântu Gheorghe: fără rufe pe balcon, fără antene pe casă și cel mult doi câini în apartament

Data publicării:
rufe

Nemulţumiţi de aspectul oraşului, consilierii locali din Sfântu Gheorge au aprobat normele de gospodărire pe teritoriul municipiului. Acestea interzic abandonarea pe domeniul public a vehiculelor, remorcilor și a utilajelor agricole, a caroseriilor și părților din vehicule, a utilajelor, precum și a aparatelor electrice sau electrocasnice în afara perioadelor de colectare a acestora.

„Foarte multe lucruri mi se par foarte normale şi foarte simple, deci din această cauză sperăm că ei vor înţelege că trebuie să se comporte altfel. Nu sunt lucruri ştiinţifico-fantastice, ci de un om normal, şi de spirit civic”, spune Czimbalmos Kozma Csaba, administratorul public al orașului Sfântu Gheorghe.

În norme se prevede și că numărul maxim de animale deținute într-un apartament nu trebuie să fie mai mare de două, fie câini sau pisici. Pentru fiecare, proprietarii lor trebuie să plătească o taxă de șapte lei, colectată de asociaţiile de locatari. Polițiștii locali nu vor verifica fiecare apartament, ci vor merge pe încredere. Dacă proprietarii de animale sunt reclamaţi de vecini, ei vor fi amendaţi în funcţie de nereguli.

„Sancţiunile încep de la 50 de lei şi poate să ajungă până la 1.500 de lei pentru persoane fizice, şi chiar până la 2.500 pentru persoane juridice”, informează Hadnagy Istvan - şeful poliţiei locale.

Tot prin noile reguli locale e interzisă expunerea rufelor la geamuri, dar şi montarea antenelor pe case. Regulile impuse de consilieri se vor aplica atât în Sfântu Gheorghe, dar şi locuitorilor din localităţile învecinate, precum Chilieni şi Coşeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri