Rugaţi să accepte locuri de muncă

Data publicării:
fabrica confectii

Cinci maşini de cusut, cumpărate cu bani din donaţii şi un specialist în confecţii. E soluţia primarului din Dângeni pentru persoanele din comună care au refuzat un loc de muncă bine plătit la o fabrică de profil pe motiv că nu au experienţă şi nu s-ar descurca.

„În incinta Căminului Cultural va fi amenajată o sală în care vor fi aduse maşini de cusut şi specialişti care să se ocupe de cursuri să organizăm cursurile de calificare aici, iar în momentul în care vor fi pregătiţi să meargă direct să lucreze în fabrică”, a spus Simona Bordianu, referent primăria Dângeni.

Cel puţin 100 de persoane din Dângeni ar putea beneficia de calificarea în domeniul confecţiilor prin acest proiect. Părerile localnicilor sunt însă împărţite, unii ar fi interesaţi, alţii nici nu vor să audă. 

Primarul din Dângeni îi avertizează însă pe oameni că nu pot refuza la nesfârşit locurile de muncă. „Nu mai există posibilitatea vrem sau nu vrem, ci ai posibilitatea de a alege între a te califica şi a munci şi a nu mai primi ajutor social”, a spus Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni. 

Mai mult, pentru mamele cu copii mici, primarul vrea să construiască o creşă, dar nici această soluţie nu e pe placul localnicelor.

La începutul lunii noiembrie o firmă din Botoşani a venit la Dângeni cu o ofertă de 50 de locuri de muncă în confecţii. Salariile de 1.000 de lei şi transportul gratuit nu au fost pe placul localnicilor care au refuzat aceste posturi invocând fel de fel de motive. Edilul speră ca odată cu acest nou proiect să-i convingă pe oameni să accepte locurile de muncă pentru a scăpa de sărăcie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri