Rupere de nori în București. Gara de Nord, inundată

Data publicării:
gara crop

Aproape de Gara de Nord, strada Mircea Vulcănescu a fost acoperită de apă în câteva minute. Trecătorii s-au descălţat, înainte să se avânte în apa de 30 de centimetri.

Nici pentru cei care au încercat să ajungă în staţia de tramvai de pe bulevradul Nicolae Titulescu nu a fost mai uşor.

Pe strada Buzeşti, canalizarea a făcut faţă un pic mai bine. Un singur sens de mers s-a blocat.

„După ce plouă este un dezastru de fiecare dată!”, spune unul dintre locuitorii din zonă.

„Îngrozitor. Dar să vedeţi cum e în Bucureştii Noi! Nu se poate circula pe sub podul Constanţa”, comentează un trecător.

Ca la orice ploaie mai serioasă şi semafoarele s-au stricat. Şi chiar în cele mai circulate zone - la Gara de Nord, la intersecţia Ştefan cel Mare cu Calea Floreasca şi în Piaţa Victoriei.

Ploaia a ajuns şi în tunelul de metrou. Din cauza infiltraţiilor circulaţia trenurilor a fost întreruptă mai bine de două ore între staţiile Piaţa Victoriei şi Gara de Nord.

În Gara de Nord, din cauza aceloraşi infiltraţii, un transformator s-a ars iar birourile au rămas fără curent.

„De mai bine de jumătate de oră ceasurile s-au blocat aici, în Gara de Nord, în timp ce angajaţii CFR dau informaţii călătorilor chiar pe peron”, transmite corespondentul Digi24.

„Deci trenurile pleacă bine din gară. Trenurile nu au nicio treabă cu inundaţia. Noi avem treabă cu biroul, că nu putem să lucrăm”, explică o angajată.

Furtuna a rupt un copac bătrân pe strada Roma. Pomul s-a prăbuşit peste două maşini parcate. Primarul Sectorului 1 a promis că-i va despăgubi pe proprietari.

Au fost inundate şi subsolurile Spitalului Clinic de Urologie, Spitalului Filantropia şi Spitalului CF 2.

ACTUALIZARE: De altfel, ploaia toențială a afectat mai multe zone din Capitală. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a transmis că probleme mai serioase sunt și în Calea Giulești. 

Zeci de semafoare din zona Gării de Nord, Calea Giulești și Floreasca s-au defectat din cauza ploii. 

ISU a intervenit în zeci de locuințe pentru a scoate apa din casele oamenilor. 

Într-o oră a plouat cu 15-20 l/mps în cartierele din nordul și vestul Bucureștiului. Canalizările nu au făcut față ploii torențiale așa că s-au format bălți uriașe în toată Capitala. 

Puteți să trimiteți și dumneavoastră fotografii sau filmări, dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire. Ne puteţi contacta pe site-ul www.digi24.ro, la secţiunea Digivox, pe email, pe contul nostru de Facebook. Sau ne puteţi trimite imaginile pur si simplu pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizati numele şi locul din care le transmiteţi. 


Postul de transformare de la ghișeul de Informații din Gara de Nord s-a ars din cauza ploii. Pompierii au intervenit pentru a preveni un incendiu.

ENEL a transmis că a avut loc un scurtcircuit cu degajare de fum la un post de transformare. Două echipe au fost trimise la fața locului pentru a remedia situația. 

De asemenea, canalele de scurgere din Gară au refulat. 

Trenurile au întârzieri. Trenul către Galați are cea mai mare întârziere, de aproximativ 15 minute. 

13578844 1375066582509589 1811398603 n 1
13578844 1375066582509589 1811398603 n 1

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri