Cizmele de la festivalul Glastonbury au ajuns la săracii din România

Data publicării:
CIZME GLASTONBURRY SARACI GETTY

Cizmele de cauciuc sunt aproape nelipsite de la marile festivaluri de muzică în aer liber. Este şi cazul celui de la Glastonbury, unde nu există alt mod prin care te poţi feri de noroi. Câţiva tineri britanici au găsit o modalitate de a folosi miile de perechi de cizme abandonate, în fiecare an, după încheierea festivalului.

Facem asta din 2013”, spune Amy Hanson, unul dintre inițiatorii proiectului. „Până acum am adunat aproximativ 6.000 de perechi de cizme de cauciuc, iar în acest an sperăm să adunăm încă 2.000 de perechi”, adaugă ea.

„Echipa de curăţenie”, cum se autointitulează tinerii, curăţă încălţările, după care le trimit acolo unde cred ei că este cea mai mare nevoie de ele: în România.

E bine să ştim că aceste cizme de cauciuc ajung în România, de la Glastonbury. Ne pare bine că nu sunt aruncate la gunoi şi că le protejează oamenilor picioarele”, spune Amy.

Anul acesta, cizmele de cauciuc au ajuns la groapa de gunoi de la marginea orașului Cluj-Napoca. Vor fi încălţate de cei aproape o mie de oameni care trăiesc acolo.

„Ne bucurăm că am primit perechea de cizme, chiar aveam nevoie de ele. Ne pare bine că ni le-au adus”, spune un bărbat.

„Să ai grijă de ele şi cizmele să aibă de picioruşele tale, să nu te tai, să nu te uzi, să nu te murdăreşti la picioare” - este sfatul pe care îl primește un băiețel de la o voluntară.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri