Secția ATI de la Spitalul de Arsuri, tot nerenovată. Neînțelegeri între primarul Sectorului 1 și Ministerul Sănătății

Data publicării:
spitalul de arsi-3

Cazul pacientului de la Spitalul de Arşi, filmat în timp ce avea larve într-o rană, a dus la închiderea secţiei de Terapie Intensivă. Ministerul Sănătăţii a stabilit un program detaliat de igienizare şi reabilitare, de care să se ocupe Primăria Sectorului 1, care administrează unitatea sanitară. Edilul spune că ar avea nevoie de două luni, pentru montarea unui sistem de climatizare, pereţi şi uşi glisante, din inox.

„Dacă doreşte o lucrare mai amplă în secţia ATI, să iasă public şi să spună că închide secţia respectivă şase luni, cât noi am propus că ar trebui pentru refacerea secţiei. Dacă nu va ieşi sunt nevoit să începem lucrările de luni pentru prima variantă”, a spus primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății spune că nu este de datoria instituției să  

Nicio instituţie în acest moment nu este în postura în care să poată să formuleze un termen, pentru că numai pe baza specificaţiei tehnice pe care o pot face nişte arhitecţi, nişte ingineri, abia atunci vom putea estima cât anume vor dura investiţiile masive”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu.

Primarul insistă şi spune că a găsit deja firma care să se ocupe de lucrări.

Cei care s-au mai ocupat de Spitalul de Arsuri, agreaţi de spital. Mă refer la firma respectivă, am înţeles că era o firmă care a mai lucrat cu Direcţia noastră din cadrul Primăriei, deci era un consens, ca să spun aşa”, a precizat Dan Tudorache.

Ministerul a transmis însă necesarul de intervenţii pe baza recomandărilor unor experţi străini.

Ce trebuie să conţină din punct de vedere funcţional şi al circuitelor de pacient o unitate de mari arşi şi care sunt şi dotările necesare acesteia. Toate aceste criterii trebuie reflectate în planul care va fi elaborat de către firma care va fi contractată”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Primăria Sectorului 1 a alocat 250.000 de euro pentru renovarea secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul de Arsuri. Până la finalizarea lucrărilor, cazurile grave vor fi direcţionate către Spitalele Floreasca şi Bagdasar-Arseni.

Citiți și:
Anchetă la Spitalul pentru Arsuri | 10 medici audiați
Medicul de la Spitalul de Arși: Sunt obligată să asist neputincioasă la un malpraxis care este perpetuat şi girat de toate autorităţile
Anchetă la Spitalul de Arsuri. Mărturiile medicului care a filmat larve în rănile unui pacient
EXCLUSIV. Medic: „Probabil că larvele alea s-au plimbat de la pacient la pacient”
Anchetă după decesele de la Spitalul de Arsuri 
Înregistrare audio. Discuție între un medic și fostul manager al Spitalului de Arsuri: „Toți pacienţii din Reanimare mor de infecţii” 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri