VIDEO. Semafoarele care strică peisajul

Data publicării:
semafoare

Potrivit certificatului de urbanism, înainte ca pe străzile Timișoarei să plouă cu semafoare, Primăria ar fi trebuit să ceară, acolo unde era cazul, aprobarea Direcției de Cultură.

Sorin Predescu, directorul Direcției de Cultură Timiș: „Noi considerăm că era cazul să ne ceară un aviz pentru că s-au apropiat foarte mult de ce avem noi de protejat, respectiv clădiri istorice și monumente”.

Localnică: „Din punct de vedere estetic nu arată bine și nu prea se încadrează în arhitectura acestui oraș”.

Potrivit legii amenajările de orice fel, inclusiv indicatoare și semafoare, nu pot modifica aspectul monumentelor istorice. Instalarea lor nu poate fi făcută decât cu acordul și la indicațiile specialiștilor.

Localnic: „Dacă vrei să pui în valoare pomul breslelor nu poți să pui nimic de genul un transformator sau lucruri care nu au ce să caute în vecinătate”.

Atunci când cei de la Direcția de Cultură au vrut să ceară oprirea lucrărilor, şi-au dat seama că erau în faţa faptului împlinit pentru că semafoarele erau deja montate.

Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara: „Sunt două sau trei puncte în oraș unde s-a greșit, unde s-au făcut intervenții în proximitatea unor clădiri monument, intervenții care nu sunt corecte și evident noi trebuie să venim cu o corecție la proiect”.

Perioada inițială de implementare a proiectului de managment al traficului din Timişoara a fost ianuarie 2013 - decembrie 2015. Doar că termenul a fost prelungit. 134 de intersecții din oraş vor fi înţesate de semafoare și vor fi montate 230 de camere video pentru trafic. Valoarea totală: peste 43 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri