Serele de canabis din apartamente, afaceri cu profituri de milioane de euro

Data publicării:
canabis captura

De doi ani, traficul şi consumul de canabis au crescut semnificativ în România şi mai ales în Capitală. Totul se întâmplă pentru că, la nivel mondial, stupefiantele grele sunt din ce în ce mai scumpe. Ofiţerii antidrog au confiscat sute de kilograme de canabis şi, cel puţin odată pe săptămână, descoperă o cultură ilegală într-un apartament.

Canabisul este considerat un drog uşor, de agrement. Dezvoltarea zonelor de turism, în special în centrul istoric, a dus la o cerere a consumatorilor care frecventează, dar şi a traficanţilor de a pătrunde în acele zone”, a spus un ofiţer antidrog din Bucureşti.

Pentru ca profitul să fie mai mare şi riscul de a fi prinşi mai mic, dealerii au început să studieze agricultura. Au transformat apartamente sau case închiriate în adevărate grădini botanice. Au montat lumini speciale, instalaţii de climatizare, prize cu programator şi au fertilizat pământul în care au pus seminţele. Canabisul creşte, iar florile uscate se vând pe bani grei. În cele mai multe astfel de reţele sunt, însă, infiltraţi poliţiştii. Aşa s-a întâmplat şi cu dosarul soluţionat în urmă cu câteva zile. Un caz care i-a uimit şi pe anchetatori.

Doi ani de zile, polițiștii de la crimă organizată au monitorizat această grupare. Pe rând, au reuşit să-i prindă pe toţi traficanţii. Ofiţerii antidrog au constatat că ei se alimentau din acelşi loc, cumpărau seminţe şi instalaţii cu ajutorul cărora creşteau plantele interzise.

Responsabili ar fi, spun anchetatorii, câţiva tineri. Afacerea lor a mers ca pe roate. Aveau site-uri de prezentare, iar clienţii primeau, în schimbul banilor şi instrucţiuni pentru dezvoltarea propriilor sere de canabis. Totul se întâmpla la vedere. Seminţele şi toată aparatura erau expuse pe internet. Ofiţerii antidrog spun că vânzătorii de marijuana au cumpărat din Maroc, Spania şi Olanda germenii. Erau soiuri încrucişate astfel încât recolta să fie cât mai bună.

Am descoperit 14 culturi de interior înfiinţate în baza materialelor şi seminţelor furnizate de acest grup. Am găsit, în total, 125 de kilograme de canabis”, a spus un ofiţer antidrog din Bucureşti.

Un dealer de canabis poate câştiga 3.000 de euro la fiecare kilogram pe care îl vinde. Anul trecut, poliţiştii şi procurorii au prins mai multe grupări şi au găsit aproape o jumătate de tonă de plante interzise. Valoarea drogurilor este de aproape 20 de milioane de euro. Pentru trafic de droguri de risc, pedeapsa este de închisoare până la 15 ani.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri