Singurul tramvai cu aer condiţionat din Iaşi, nefolosit de patru luni

Data publicării:
tramvai-modern-remar-pascani-pentru-ratp-iasi-1

Singurul tramvai modern din Iaşi a fost inaugurat acum doi ani. Este un prototip realizat de o firmă din Paşcani şi a costat 500.000 de euro. Dotat cu sistem de supraveghere video şi cu aer condiţionat, garnitura stă din luna mai în depou.

De când a fost tras pe dreapta s-a descărcat şi bateria care ajută la funcţionarea sistemului electric, astfel încât nici măcar angajaţii Regiei de Transport nu mai pot urca în tramvaiul modern, deoarece uşile sunt blocate.

În tot acest timp, călătorii circulă cu tramvaie vechi de zeci de ani, care se transformă în cuptoare în zilele caniculare.

Reprezentanţii Regiei de Transport Public spun că încearcă să rezolve problema.

Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP Iaşi: „Intervenţia, dat fiind că faptul că e vorba de un prototip, nu poate fi făcută decât de specialiştii care au lucrat la modernizarea lui”.

Constructorul spune însă că parteneriatul cu RATP Iaşi prevedea mentenanţă gratuită timp de un an de zile, adică până în anul 2014, iar acum nu mai pot face asta pe banii lor. În total în Iaşi sunt 170 de tramvaie, iar o parte dintre ele au aproape 50 de ani. Pentru un parc nou ar fi nevoie de 300 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri