Șoferii care parchează în stradă țin autobuzele pe loc cu orele

Data publicării:
masina blocare tramvai

Aproape că nu a fost zi, de la începutul anului, în care tramvaiele şi autobuzele din Bucureşti să nu fie blocate de şoferii care îşi lăsă autoturismele oriunde.

Am avut probleme în special pe liniile de autobuze 300, 368 si 126. De asemenea, blocări au fost şi în zona Piaţa Iancului, în zona de rulare a tramvaielor, pe liniile de troleibuze în mai multe zone. Mă refer la Sfinţii Voievozi, Ţepeş Vodă şi altele din reţeaua de troleibuze”, a spus Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

Situaţia s-a înrăutăţit după ce a nins.

Cum multe dintre locurile de parcare erau ocupate de zăpadă, şoferii şi-au lăsat maşinile direct pe şosea, fără să ţină cont de nimic.

„Vârful l-am înregistrat în ziua de 19, precum şi în ziua de 20, deci alaltăieri, când am înregistrat 417 minute din cauza acestor vehicule parcate neregulamentar”, a precizat Constantin Tobescu.

Strada Episcopiei de lângă Ateneu a fost blocată de două ori în numai două zile de şoferii care şi-au lăsat maşinile anapoda. Autobuzele au aşteptat 40 de minute într-un caz şi 90 în al doilea pentru ca autoturismele să fie îndepărtate. Şoferii celor două maşini s-au ales, însă, cu dosar penal.

Şoferii profită de faptul că legea care permitea ridicarea maşinilor parcate ilegal nu mai este în vigoare.

Poliţiştii spun însă că există suficiente pârghii pentru ca şoferii indisciplinaţi să fie traşi la răspundere.

„Conducătorii auto care opresc sau staţionează în locul unde este interzis sunt sancţionaţi contravenţional cu 2-3 puncte amendă şi 2 puncte penalizare pentru oprire neregulamentară. Dacă pun în pericol siguranţa circulaţiei sau aduc atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic li se întocmeşte dosar penal, infracţiunea pedepsindu-se cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală”, a spus Laura Snae, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti.

În total, de la începutul anului, autobuzele şi tramvaiele RATB au acumulat peste 1.100 de minute de întârziere din cauza maşinilor care le-au blocat calea. În tot anul trecut s-au adunat 9.000 de minute de întârziere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri