Staţiunea Rânca la un pas de faliment, după ce "Drumul Regelui" a fost închis 

Data publicării:
Transalpina wikipedia-1

Zeci de pensiuni sunt de vânzare în staţiunea Rânca din judeţul Gorj. Au fost construite pentru turiştii care ajungeau aici pe Transalpina.

Dar şoseaua este închisă de anul trecut şi puţini turişti se mai aventurează să ajungă în staţiune. Dintr-un capăt al stațiunii şi până într-altul sunt zeci de anunțuri cu pensiuni de vânzare. Proprietarii au ajuns în această situație pentru că nu au mai putut să îşi achite datoriile la bănci. Nici în pensiunile care nu sunt scoase la vânzare atmosfera nu este mai animată.

Turiştii sunt prea puţini pentru ca afacerile să meargă bine. „Scoţându-le la vânzare, proprietarii nici nu se mai ocupă de ele şi riscăm, în timp dacă nu se iau măsuri de dezvoltare a zonei, să se degradeze”, a declarat Adelin Maria, proprietar de pensiune. Gabriel Roşca şi-a deschis pensiunea în 2008 şi spune că acesta este cel mai slab sezon la Rânca.

Din cele 18 de camere pe care le avem, în prezent avem o singură cameră ocupată. Faţă de alți ani, lucrurile sunt mult în scădere”, a declarat Gabriel Roșca, proprietar pensiune. În weekend, gradul de ocupare al stațiunii a fost de 10-15 la sută.

Turiştii, impresionați de peisajul spectaculos, au fost mai mult în trecere. Preşedintele asociației concesionarilor din zonă amenință cu proteste dacă autoritățile nu vor deschide oficial Transalpina, spectaculoasa şosea care ar aduce turişti în staţiune. „Ni s-a promis că în jur de 1 august o să fie deschis drumul într-un mod aproape oficial, dar văd că nu se mai ţin de promisiune nici autorităţile”, a declarat Costel Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor. În perioada 2011-2013, peste 5.000 de turişti se cazau zilnic în Rânca. Acum, abia dacă mai vin 200.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri