Strada din București care nu a fost asfaltată niciodată

Data publicării:
usa strada

Nu e nici poligon, nici o zonă bombardată. Aşa arată, pe mai bine de un kilometru, o stradă dintr-o capitală europeană.

E aproape imposibil să traversezi strada Ghidigeni fără o pereche bună de cizme. Şi nu vă gândiţi că suntem într-un cătun uitat de lume, ci chiar în Bucureşti.

Pe strada de pământ, plină de gropi uriaşe, abia dacă reuşesc să treacă şoferii care au maşini de teren.

După ce trec prin zonă, şoferii cu maşini mici ajung mai repede la service decât la serviciu.

„Am atins de multe ori cu baia de ulei, s-a spart”, spune un șofer.

Prin zonă trec zilnic zeci de copii care merg la şcolile din cartier. Atunci când plouă, cei mici abia dacă reuşesc să treacă strada.

„Ştiţi cât de greu reuşim să trecem cu copiii? Trebuie să fim foarte atenţi. Şoferii se depăşesc unii pe alţii şi copiii nu mai au pe unde să treacă”, spune bunica unui copil.

Primăria Capitalei s-a angajat să asfalteze strada, dar în urmă cu exact un an, primarul general Sorin Oprescu inaugura cu mare tam-tam mai multe străzi din zonă, dar nu şi strada Ghidigeni.

„Problema Ghidigeni este o problemă veche, de ani şi ani de zile, pentru că este străbătută de trei apeducte. Şi nu prea pot să se mişte proiectanţii aşa cum trebuie să se mişte”, spunea, anul trecur, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Aproape 16.000 de familii locuiesc în zona Prelungirea Ghencea, acolo unde este şi strada Ghidigeni. Primăria Capitalei nu a precizat când va fi asfaltată strada.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri