Tabără militară pentru adolescenți

Data publicării:
tabara militara

Viața de armată, fie ea și într-o tabără, nu este deloc ușoară. Trezirea se dă la ora șapte dimineața, iar în câteva minute, elevii participanți trebuie să fie prezenți la instructaj. Simona are 18 ani și visează de mică să îmbrace uniforma.

Cel mai mult mă atrage faptul că întotdeauna ai pe cine să te bazezi şi nu trebuie să fii niciodată singur. Plus că este o viaţă activă, interesantă, cu multe obstacole pe care trebuie să le depăşeşti”, spune ea.

După ce lasă armele la o parte, elevii iau lecţii de arte marţiale.

Pentru ca instrucţia să fie completă, elevii participă la cursuri de supravieţuire predate de militari în pădure.

„În cazul în care vă rătăciţi, trebuie să ştiţi să vă confecţionaţi un adăpost, să vă faceţi un foc, să îl aprindeţi. Pentru că dacă ai foc ai mâcare, ai haine uscate, ai tot ce îţi trebuie. Focul e vital”, explică un instructor.

Cel mai mic participant la tabăra militară este în clasa a cincea. Ca să ajungă aici, a fost selectat, la fel ca şi colegii lui, în funcţie de note şi activităţile extraşcolare la care a participat.

„Această tabără are ca scop de a face recrutare în meseria de militar, o meserie nobilă, unde toate calităţiile tale, abilităţile, munca pe care o depui tu pentru perfecţionarea ta e pusă în slujba altora”, spune Florian Constantin, directorul DJST Bistriţa-Năsăud.

Elevii din tabără primesc la sfârşit un brevet simbolic. Iar dacă vor cu adevărat o carieră militară trebuie să se înscrie la un liceu sau o academie militară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri