VIDEO. Tânărul care și-a transformat garsoniera în obiectiv turistic

Data publicării:
TURIST

Când a inaugurat proiectul nu s-a gândit că vestea se va răspândi rapid, mai ales în spaţiul virtual, şi garsoniera va deveni atracţie turistică. Cei care ajung în garsoniera amenajată de Doru Tonea sunt fascinaţi şi nu ar mai vrea să plece. Pereţii sunt acoperiţi cu picturi, culoarea este la ea acasă, iar locul arată ca o mini galerie de artă. Aşezată foarte aproape de centrul Clujului, garsoniera este o variantă altfel de cazare sau de relaxare pentru câteva ore. Totul a fost creat prin bogata imaginaţie a lui Doru Tonea.

„În primul rând este nevoia mea de a arăta că se poate amenaja diferit un apartament, nu stilul clasic pentru care optează foarte multă lume şi am vrut în primul rând să arăt că se poate şi chiar poate fi mai plăcut şi mai comod şi o variantă de genul acesta”, a spus Doru Tonea.

În viaţa de zi cu zi Doru este inginer constructor. Şi tatăl lui la fel, iar fratele său este arhitect. Aşa că e de înţeles cum de spiritul tehnic şi cel artistic s-au îmbinat atât de bine. Casa, deşi are doar 50 de metri pătraţi, este uimitoare cu fiecare colţ descoperit. „Este un banc de lucru al unui tâmplar, care întâmplarea face că este tatăl bunicului meu, care este sculptor şi a avut două mese de genul acesta. Una este la mine acasă şi una am ales să o aduc aici. Mi-a plăcut tot timpul foarte mult pentru că eu uitându-mă la ele şi văzând că are atâtea detalii şi atât de multe spaţii de lucru şi utilităţi, probabil că trebuie să ştii câte un pic despre o masă de genul asta ca să-ţi dai seama că de fapt este foarte utilă”, a spus tânărul. Atracţia principală a locuinţei este un leagăn.

„Am vrut în primul rând ca acest loc să aibă o semnătură şi am decis ca un leagăn să fie semnătura acestui loc, pentru că dacă ai observat nu am optat pentru a avea un televizor şi dacă tot nu le ofer varianta asta de a-şi ocupa timpul, trebuie să le dau alte variante. M-am tot gândit şi m-am tot gândit şi am şi profitat de faptul că şi este o înălţime mai mare aici în cameră şi am zis că ce variantă mai bună decât să se dea pe un leagăn... ar fi mult mai ok decât să se uite la televizor sau alte variante”, a explicat Doru.

Toţi cei care au trecut pragul garsonierei cu greu au mai vrut să plece. În câteva cuvinte, un loc ce poate părea rece prin prisma betonului care este un element definitoriu, este încălzit de căldura culorilor folosite. Iar imaginaţia şi inspiraţia cu care sunt aşezate obiectele de decor te fac să nu mai vrei să pleci. Un loc viu, colorat, un loc în care ai impresia că adie vântul cald de primăvară, chiar dacă suntem în interior. E casă, curte şi obiectiv turistic, toate la un loc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri