Tarif unic în orice rețea de telefonie mobilă

Data publicării:
telefonie mobila-2

RCS-RDS, COSMOTE, Vodafone și Orange s-au angajat în faţa Consiliului Concurenţei, prin documente scrise, că vor lansa o serie de pachete pentru clienţii de telefonie mobilă care vor avea un preţ unic, indiferent dacă apelurile efectuate sau mesajele text transmise sunt în reţea sau în afara ei.

În prezent, cei patru operatori au tarife diferenţiate pentru apeluri în funcţie de originea acestora, iar diferenţele sunt în prezent de peste 100 la sută între rețeaua proprie și concurență. Diferenţierea tarifară a fost folosită ca o unealtă de marketing pentru atragerea a cât mai mulţi clienţi în propriile reţele.

Însă, în viziunea Consiliului Concurenţei, acest lucru poate duce la prejudicierea consumatorilor, care vor plăti tarife mult mai mari, comparativ cu costurile, pentru convorbirile în afara reţelelor. Menţinerea unor diferenţe mari între apelurile interne şi cele din afara reţelei nu fac decât să menţină în mod artificial cotele de piaţă ale marilor operatori.

După aceste concluzii fiecare operator de telecom din România s-a angajat să conceapă o serie de pachete cu tarife unice și clienții vor fi cei care aleg.

RCS&RDS se angajează să lanseze o extraopţiune care să permită clienților efectuarea de trafic nelimitat și către alte rețele naționale în schimbul unui tarif lunar situat între 10 și 25 de euro plus TVA. Orange anunță la rândul sau noi oferte care pornesc de la opt euro pe lună cu convorbiri la preţuri unice, însă numărul de minute este limitat. Vodafone la rândul său promite o extraopţiune de șapte euro pe lună, tot cu minute limitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri