Taximetriştii din Bucureşti ies în stradă

Data publicării:
PROTESTE TAXIMETRISTI-Mediafax Foto-MIHAI BARBU

 

Şoferii reclamă faptul că procedura e greoaie şi lungă, timp în care nu pot circula cu maşinile prin oraş.

În plus, acuză primăria că nu ia măsuri să elimine taxiurile pirat şi nici să le interzică firmelor din Ilfov să opereze în Bucureşti. Mai mult, protestatarii reclamă faptul că, din lista de criterii pentru a primi licenţa de transport a fost scoasă obligativitatea de a prezenta cazierul judiciar.

Transportatorii vor protesta în faţa sediului primăriei în intervalul 10.00 - 16.00 şi promit că nu vor bloca circulaţia pe bulevardul Splaiul Independenţei.

Punctul de vedere al taximetriștilor, transmis Digi24:

„După prelungirea autorizaţiilor din 2010, un număr foarte mic de taximetrişti, printre care şi organizatorii protestului, au refuzat prezentarea documentelor legale, printre care şi certificatele de atestarea fiscală, care să dovedească plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat şi bugetul local. În consecinţă, nu le-au mai fost prelungite autorizaţiile de taxi, soluţiile instanţelor pentru procesele respective - intentate de către taximetrişti, confirmă că Direcţia Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei a procedat corect.

În ultimii patru ani, s-au înregistrat peste 200 de dosare iniţiate de SC Rompit Impex SRL pe rolul instanţelor. 95% din cele încheiate cu soluţie definitivă au fost câştigate de Primăria Municipiului Bucureşti.

Direcţia Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei are atribuţii numai în ceea ce priveşte autorizarea taxiurilor în Bucureşti. Nu are competenţe, potrivit legii, în verificarea altor operatori de taxi, fie ei autorizaţi de alte autorităţi (de exemplu, din comunele din Ilfov) sau neautorizaţi.

Direcţia Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei a respectat întocmai prevederile legale şi principiile concurenţiale ale activităţii de taximetrie, consemnând de fiecare dată că tariful este concurenţial şi este stabilit de către operatori, el fiind supus, conform legii, încadrării unui tarif unic pe dispecerat, rezultat al mediei tarifelor transportatorilor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri