Trafic feroviar blocat în Hunedoara, după ce un tren a luat foc

Data publicării:
tren

Din cauza traseului dificil, pompierii nu au reuşit să ajungă cu autospecialele până la locul incendiului. După mai bine de 6 ore de aşteptare, unii dintre călători au fost trimişi cu autocare spre destinaţie, alţii şi-au continuat călătoria cu trenul, dar pe rute ocolitoare. Locomotiva unui tren de marfă aflat între Merişor şi Băniţa a luat foc din cauza unui scurt circuit produs la sala motoarelor. Din cauza zonei greu accesibile, pompierii nu au putut stinge flăcările.

Pentru siguranţa traficului feroviar, reprezentanţii căilor ferate au decis decuplarea liniilor de înaltă tensiune de la curent. Toate trenurile care ar fi trebuit să tranziteze zona au fost oprite în alte staţii CFR: la Bretea Română, Pui, Baru, Crivadia şi Petroşani. În total, 900 de călători din 5 trenuri au aşteptat mai bine de 6 ore să pornească la drum.

Pentru unii călători, lipsa apei şi a mâncării a fost una dintre cele mai mari probleme cu care s-au confruntat în orele de aşteptare. Până la urmă, autorităţile au decis ca persoanele aflate în cele 5 garnituri de tren să ajungă la destinaţie fie pe rute ocolitoare, fie cu autocarele. „Trei trenuri care aveau ca destinaţie să fie redirecţionate pe o altă rută, şi mă refer aici la aproape 800 de pasageri care vor ajunge la destinaţie pe o rută ocolitoare.

Ceilalţi pasageri, care trebuiau să ajungă fie la Petroşani, fie la Tg Jiu, au fost preluaţi cu autocare”, a declarat Anemona Doda, purtător de cuvânt Centru Comandă. Trenul de marfă care a luat foc transporta, de la Deva spre Constanţa, 14 vagoane încărcate cu fier vechi. Garnitura aparţine unui operator privat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri