În România sunt trei milioane de români care nu au niciun venit, o spune Gabriel Biriş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor. Aceste persoane vor trebui să achite asigurări de sănătate de anul acesta. Obligativitatea de a plăti 5,5% din salariul minim brut pe economie, adică 57 de lei pe lună, este prevăzută în noul Cod Fiscal. Excepţie fac elevii, studenţii sau cei aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate. Prevederea se aplică şi celor care nu au venituri timp de şase luni.

Embed:

 

„Suntem 18 milioane şi ceva de cetăţeni cu drept de vot, adică majori. Din 18 milioane, dacă scădem numărul de angajaţi, numărul de pensionari, numărul de şomeri, numărul de asistaţi sociali, persoanele care au plecat din ţară şi care intră în statistica cetăţenilor cu drept de vot, ne rămân trei milioane care nu apar nicăieri”, a declarat Gabriel Biriş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Aceasta a mai adăugat: „Cred că trebuie să înţelegem că dacă, Doamne fereşte, se întâmplă să se îmbolnăvească, ei se vor afla într-o situaţie absolut critică, să trebuiască să plătească nişte sume mult mai mari, pe care mai mult ca sigur nu şi le pot permite, pe când suma care a fost stabilită ca obligaţie de plată prin această prevedere este una modică”.

„Din ce trăiesc, dacă nu câştigă nimic?”, s-a întrebat secretarul de stat.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!