Turiștii de pe litoral preferă să-și prepare mâncarea în cameră

Data publicării:
masa hotel

Puterea scăzută de cumpărare îi determină pe mulţi turişti români care merg pe litoral să plătească doar cazarea, nu şi mâncarea, spun hotelierii. Pentru un mic dejun la restaurantul unui hotel, turiştii ar trebui să plătească în jur de 10 euro. În schimb, dacă ar fi să cumpere mâncarea de la alimentară, atunci ei ar scoate din buzunar doar 2 euro.

Printre viitorii turişti însă, părerile sunt împărţite. Dacă unii ar face economie, alţii preferă răsfăţul.

„Dacă este mai avantajos să ai totul inclus, da, dar dacă nu, nu e niciun deranj să îți faci și pentru tine”, spune o tănâră din Craiova.

„Este mai scump, dar dacă te duci la odihnă trebuie să te odihnești”, consideră o craioveancă.

O eventuală scădere a TVA la alimente ar ajuta, spun hotelierii, mai ales că anul 2014 va aduce taxe şi impozite mai mari.

„Se va mai scoate la suprafaţă din economia subterană iar clientul, în mod sigur va găsi această scădere a TVA-ului în preţ. S-au anunţat, cel puţin la utilităţi, scumpiri care ne îngrozesc”, declară Anca Nedea, manager de hotel.

„Dacă nu avem o relaxare pe zona de taxe și impozite, nouă, care investim în turismul românesc, ne este foarte, foarte greu să mai ținem pasul”, afirmă Nicolae Bucovală, preşedintele Patronatului Hotelierilor din Mamaia.

Sunt şi hotelieri care susţin, însă, că o majorare a preţurilor este exclusă din start, iar micul dejun şi cina nu vor putea fi scoase din preţul total mai ales odată cu dezvoltarea serviciilor all-inclusive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri