Cei care locuiesc în chirie şi se mută trebuie să ştie că au o perioadă limitată pentru a-şi schimba documentele. Printre actele de care aveţi nevoie se numără şi viza de flotant, care trebuie solicitată în termen de cel mult 15 zile şi a cărei lipsă poate atrage o amendă de până la 80 de lei.

Embed:

Cererea pentru obţinerea vizei de flotant se depune la Serviciul local de Evidenţă a Populaţiei. La dosar se depune şi actul de identitate, dar şi contractul de închiriere, precum şi dovada că ați achitat taxa de timbru, în valoare de cinci lei. De asemenea, cererea trebuie semnată şi de proprietarul imobilului închiriat, care este obligat să vă însoţească atunci când depuneţi documentele.

Persoana care locuieşte mai mult de 15 zile la o altă adresă decât cea de domiciliu este obligată să îşi înscrie reşedinţa în cartea de identitate, prin aplicarea vizei de flotant. Viza se acordă pentru cel mult un an, iar la expirare, trebuie să vă adresați din nou Evidenţei Populaţiei, cu o nouă cerere.

Este important să vă asigurați că aveți viza de flotant valabilă cât timp locuiți cu chirie. Legea prevede o amendă cuprinsă între 40 şi 80 de lei în caz contrar. 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!