UTILITARA. Cum puteţi cumpăra o locuinţă ANL

Data publicării:
apartament mfax-2

Primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să depuneţi la primăria din localitate un dosar care să conţină: o cerere, acte care să ateste starea civilă şi faptul că sunteţi cetăţean român. În plus, trebuie să ataşaţi adeverinţe de salariu ale titularului contractului de închiriere şi ale membrilor familiei. Mai mult, este necesară o declaraţie pe proprie răspundere potivit căreia nu deţineţi o altă locuinţă. Odată aprobat dosarul, veţi încheia cu Primăria un precontract de vânzare-cumpărare.

Acte necesare

- cerere adresată Primăriei

- acte de stare civilă

- adeverinţe de venit

- declaraţie pe proprie răspundere că nu deţineţi alte imobile

Apartamentele ANL au preţuri standard, indiferent de oraş sau de zona în care sunt construite. Astfel că, o garsonieră costă 19.000 de euro, iar preţul unui apartament cu trei camere este de 52.000 de euro.

Preţuri standard

- garsonieră: 19.000 euro

- apartament 2 camere: 37.800 euro

- apartament 3 camere: 52.000 euro

În cazul în care aveţi nevoie de un credit pentru a putea cumpăra locuinţa, trebuie să înaintaţi toate actele către instituţia bancară care v-a acceptat cererea de creditare. Odată ce obţineţi banii, ultimul pas este încheierea contractului de vânzare - cumpărare între dumneavoastră și Primărie.

Trebuie să ştiţi că, din acest an, 5.000 de aparatamente pot fi achiziţionate prin programul Prima Casă. În acest caz, ar urma să plătiţi o rată cuprinsă între 440 şi 1.300 de lei pe lună.

Rată prin „Prima casă"

- între 440 şi 1.300 de lei pe lună 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri