Ucrainean refugiat la Sibiu. Ivan Bezhenar a fugit din calea conflictului din ţara sa

Data publicării:
ucrainean refugiat

Ivan Bezhenar are 36 de ani, s-a născut în Ucraina şi a terminat facultatea de Științe Politice din Sibiu. După ce s-a întors în satul din apropierea Odessei a fost constructor, paznic și profesor de informatică. Conflictul din estul Ucrainei a adus războiul la câţiva kilometri de casa lui.

„La Odessa, săptămânal, de 2-3 ori, se produc acte de tero... de... deci pun ăștia bombe, explodează, cu scopul ca să bulverseze populația, să creeze haos și oamenii să se ridice împotriva puterii de la Kiev”, povestește el.

Războiul, spune Ivan, a aruncat și economia în aer. Cu banii obținuți pe o lună, un ucrainean abia dacă își mai poate cumpăra pâinea zilnică.

În urmă cu două săptămâni, Ivan și-a împachetat câteva haine, şi-a luat rămas bun de la soţie şi copii şi a revenit la Sibiu, după 10 ani. A depus zeci de CV-uri, de la brutării, hoteluri, ateliere de tâmplărie și până la depozite de materiale de construcții.

„Am făcut patru ani de facultate aici, dar acum caut în orice domeniu. Pază, comerț, vânzări, deci în orice domeniu”, spune el.

După ce îşi găseşte un loc de muncă, Ivan spune că îşi va chema în România şi familia.

Conflictele încă nu s-au terminat, chiar dacă au semnat pactul ăla de la Minsk, dar conflictele încă nu s-au terminat. Mulți lideri politici de la noi din țară nu stau liniștiți în privința aceasta. Eu nu stau liniștit în privința familiei mele”, spune el.

Chiar dacă Ucraina este patria sa, Ivan spune că nu vrea să se mai întoarcă acolo decât ca să-şi ia soţia şi copiii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri