Ambiţiosul proiect al parcului acvatic din Craiova costă primăria încă un milion de lei, pe lângă cei 10 milioane de euro împrumutati de la bancă. Şi asta deoarece proiectul realizat în 2012 nu a prevăzut existenţa unei staţii de epurare pentru imensa cantitate de apă care va fi folosită acolo. Din cauza problemelor de proiectare, dar şi a unei anchete DNA, finalizarea parcului acvatic este întârziată cu mai bine de un an.

Embed:

Lucrările la parcul acvatic din Craiova au început în urmă cu peste trei ani. Proiectul, început de fostul primar Antonie Solomon, promitea realizarea celui mai modern astfel de parc din România, întins pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi.

Cu toate acestea, proiectanții nu au inclus o investiție importantă și anume o stație de epurare, astfel încât apa din bazine să poată să fie refolosită”, transmite corespondentul Digi24 Bogdan Marica.

În plus, trebuia găsită și o soluție pentru deversarea apelor uzate. Proiectul inițial prevedea ca totul să ajungă în canalizarea orașului, a cărei structură nu permite însă preluarea unei cantități atât de mari de apă.

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: A trebuit să organizăm o nouă procedură de licitație de aproximativ un milion de lei noi, ca să poată fi funcțională investiția.

Sorin Mehedințeanu, inginer stație de epurare: Apa din piscină poate fi recirculată, refiltrată și refolosită pentur consum de apă, dar tot ce se folosește, parte conexă a unei piscine, a unui complex de o asemenea anvergură necesită executarea unei stații de preepurare cel puțin.

Water Park-ul din Craiova a costat aproximativ 20 de milioane de euro. Jumătate din sumă a venit de la Uniunea Europeană, iar restul de bani, reprezentând cofinanțarea primăriei, au fost obținuți printr-un credit bancar.

Lucrările la Water Park au fost întârziate cu peste un an din cauza problemelor de proiectare și a unei ancheta a DNA privind decontarea unor lucrări fictive de către cei care realizează complexul de agrement. Parcul acvatic ar putea fi inaugurat primăvara aceasta.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!