Un senator UNPR vrea reducerea programului de lucru de la opt la șase ore

Data publicării:
angajati biroul calculatoare generic GettyImages-471229336-1

Ioan Iovescu, senator UNPR de Timiş, susține că ideea de a reduce programul de lucru i-ar fi venit mai demult, dar că până acum i-ar fi lipsit susținerea politică.

Ioan Iovescu, senator: Dumnezeu a lucrat minunat. Imediat cum am citit, aveam o întâlnire planificată cu domnul Oprea în care i-am spus. A zis: „Da, o luăm în calcul. Discutăm”.

Senatorul susține că principalul avantaj al reducerii programului de lucru ar fi creşterea eficienţei angajaţilor. Dar şi posibilitatea ca aceştia să câştige mai mult, după ce mulţi vor prefera să-şi mai ia un job part-time.

Ioan Iovescu, senator: Una este un randament la șase ore și alta e un randament la opt ore. Cei care lucrează în fabrici pe bandă, nu este ușor ca opt ore să tragi.

Gigi Nacev, manager: Mi se pare absolut normal să fie o diminuare de salariu dacă de mâine, angajații mei nu mai vin opt ore și vin doar șase ore.

Un nivel de lucru de șase ore ar fi posibil după ceva ani de experiență în domeniul în care ești, o experiență care să îți permită o triere a task-urilor”, susține o angajată.

Psihologii susţin, la unison, că prea multe ore petrecute la muncă sunt dăunătoare.

Adriana Dodea, psiholog: Stau mult peste program și ajung să nu mai aibă viață personală. Reducerea programului de lucru ar fi foarte benefică, pentru că ar crește calitatea vieții.

Dacă Suedia a fost prima țară din Uniunea Europeană care a optat pentru reducerea programului de lucru, senatorul Ioan Iovescu crede că România ar trebui să fie următoarea. Proiectul de lege ar urma să se materializeze cel târziu anul viitor, susține politicianul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri