VIDEO. Klaus Iohannis, în vizită la o adolescentă a cărei mamă e plecată la muncă în străinătate

Data publicării:
klaus iohannis vizita adolescenta

„Ana-Maria are 14 ani și este unul dintre zecile de mii de copii ai României care trăiesc departe de părinții plecați la muncă în străinătate. Am vizitat-o la familia cu patru copii la care locuiește acum. M-am gândit că cel mai potrivit dar de Crăciun pentru ea ar fi să-și vadă mai des mama, măcar pe Skype. Vreau ca mandatul meu să ne aducă laolaltă pe toți: românii de acasă, românii din străinătate, românii care m-au votat, dar și românii care nu m-au votat, tineri, bătrâni și copii, cu toate bucuriile și încercările noastre. Crăciunul să fie semnul împăcării și al unei națiuni unite și demne!”, se arată în mesajul care însoțește videoclipul postat pe contul de Facebook al lui Klaus Iohannis.  

„Cadoul este gândit în așa fel încât să poți lua legătura cu mama ta, pe internet. Este o tabletă și sper să o poți folosi bine”, i-a spus Klaus Iohannis. După ce i-a înmânat cadoul, președintelui i-a curs o lacrimă.

Mama Anei-Maria lucrează în Italia de ani de zile, iar adolescenta a locuit și ea o perioadă în peninsulă. Timp de doi ani, ea a învățat la o școală din Italia.

„Acum, pot să zic că sunt bine, chiar dacă mama este în Italia și îmi este foarte dor de ea”, i-a spus ea președintelui Klaus Iohannis.

Ieri, în mesajul adresat românilor, Klaus Iohannis a declarat că „românii care au stat la cozi interminabile, pe ploaie și frig, ca să mă voteze au făcut acest lucru și cu gândul la copiii lor. Au sperat că vor avea în sfârșit o șansă să se întoarcă în țară și să trăiască o viață de familie liniștită. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca familiile să se reunească pe parcursul mandatului meu și rănile lăsate de despărțirea îndelungată să fie vindecate”.  

Citiți și:
Ce așteaptă românii din Spania de la noul președinte al României
Românii, atrași de un trai mai bun în Marea Britanie
FOTO & VIDEO. Ziua Națională a României, sărbătorită în toată lumea. Mesajele românilor din străinătate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri