VIDEO. Protest în mijlocul drumului

Data publicării:
drumul

Sutele de oameni care și-au construit case de vacanță în zona Lacului Leșu spun că Drumul judeţean Remeţi-Stâna de Vale, pe care trebuie să circule, arată mai rău ca un drum forestier. O porțiune de 9 kilometri se traversează în aproape o oră.

Drumul care leagă barajul de satul de vacanţă nu a fost modernizat niciodată. Proprietarii au cerut de nenumărate ori autorităţilor din Bihor să rezolve situaţia. De pildă, în comuna Bulz au fost organizate în ultimii ani, trei licitați, însă tot degeaba, spun protestatarii.

Traian Ciobanu - unul dintre organizatorii protestului: „A câștigat o licitație o firmă din Aștileu și nu primește autorizație de construcție. Deci, eu fac licitație, eu dau o licitație, o câștigă firma respectivă și nu o dă. Noi ce să mai înțelegem?”.

Din cauza drumului, zona este ocolită de turişti. Melinda Viski, reprezentanta unei pensiuni: „Ieri am fost cu turiștii mei. M-am pus în mașină, dintr-o dată am auzit un „poc”, ne-am coborât din mașină. Mașina era toată ruptă.Ne-au spus că niciodată nu o să mai vină”.

Oamenii au vrut să facă de demonstraţie legală, de Ziua Naţională, însă nu au primit autorizaţii. Primarii celor două localități nu au putut fi contactați pentru a comenta situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri